Ti tips om kommunikasjon på tvers av kulturer

Hvordan bør ledere kommunisere for å få gjennomslag på tvers av kulturer? Gillian Warner-Søderholm, Instituttleder, Førsteamanuensis Institutt for Kommunikasjon og Kultur på Handelshøyskolen BI, har utviklet ti råd basert på forskning og erfaring i en artikkel publisert hos BI.

I artikkelen skriver hun om hvordan ledelse handler om våge, men at det også handler om å ha evnen til å kommunisere på tvers av kulturer, og om å finne løsninger på situasjoner du møter.

– Vil man inspirere? konkludere? belære? anmode? varsle?  Hva vil jeg i dag? Hver morgen må vi tenke over hva vi ønsker å oppnå og hvordan. Tenk også litt på hvor velsignet man egentlig er.

Stress er noe du selv lager når du velger å ikke håndtere en situasjon. Det handler i høy grad om måten du velger å kommunisere på. Tenk hver gang over hva som er formålet med kommunikasjonen før du åpner en dør, ringer til noen eller sender en epost.

Tipsene baserer seg både på forskning, men også på hennes praktiske erfaring som leder.

Klikk deg inn her for å lese artikkelen i sin helhet, samt å få hennes ti tips for en forbedret kommunikasjon på tvers av kulturer.